头牌英语网
投稿 图站地图 栏目RSS 情感美文
自考题库中学题库口译笔译MSE考试金融英语职称英语托福英语GMAT考试PETS考试LSAT考试GRE考试雅思考试托福考试大学考试
首页 > 英语考试 > 中学题库 >1997年全国高考英语试题及答案

中学题库广告

1997年全国高考英语试题及答案

[中学题库]      来源:
Ⅰ.单项填空(共25小题,每小题1分;满分25分)

A)从A、B、C、D中找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项。

例:have A. gave B. save C. hat D. made 答案是C.

1. motor A. opposite B. ocean C. oppress D. object

2. theory A. diary B. pioneer C. therefore D. really

3. oxygen A. geography B. deGREe C. recognise D. sugar

4. canal A. important B. liberation C. majority D. national

5. medicine A. except B. record C. increase D. physics

B)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。

例:We last night, but we went to the concert instead.

  A. must have studied B. might study C. should have studied D. would study 答案是C.

6. It is generally considered unwise to give a child he or she wants.

  A. however B. whatever C. whichever D. whenever

7. — Have you seen pen? I left it here this morning.

  —Is it black one? I think I saw it somewhere.

  A. a; the B. the; the C. the; a D. a; a

8. - Do you think I could borrow your dictionary?
  - ________

  A. Yes, you may borrow B. Yes, you could C. Yes, help yourself D. Yes, go on

9. She his number in the phone book to make sure that she had got it right.

  A. looked up B. looked for C. picked out D. picked up

10. I first met Lisa three years ago. She at a radio shop at the time.

  A. has worked B. was working C. had been working D. had worked

11. The train leaves at 6:00 pm. So I have to be at the station 5:40 pm at the latest.

  A.until B.after C.by D.around

12. I would love to the party last night but I had to work extra hours to finish a report.

  A. to go B. to have gone C. going D. having gone

13. Wait till you are more . It's better to be sure than sorry.

  A. inspired B. satisfied C. calm C. certain

14. I aGREe with most of what you said, but I don't aGREe with .

  A. everything B. anything C. something D. nothing

15. - I'd like to invite you to dinner this Saturday, Mr Smith.
  - ________  

  A. Oh, no. Let's not B. I'd rather stay at home

  C. I'm very sorry, but I have other plans D. Oh, no. That'll be too much trouble

16. - Is this raincoat yours? - No,mine there behind the door.

  A. is hanging B. has hung C. hangs D. hung

17. The Olympic Games, in 776 B.C., did not include women players until 1912.

  A. first playing B. to be first played C. first played D. to be first playing

18. If by any chance someone comes to see me, ask them to leave a .

  A. message B. letter C. sentence D. notice

19. - Who is Jerry Cooper?

  - ? I saw you shaking hands with him at the meeting.

  A. Don't you meet him yet B. Hadn't you met him yet

  C. Didn't you meet him yet D. Haven't you met him yet

20. After the war, a new school building was put up there had once been a theatre.

  A. that B. where C. which D. when

21.Mother will wait for him to have dinner together.

  A. However late is he B. However he is late C. However is he late D. However late he is

22. - Alice, why didn't you come yesterday?

  - I , but I had an unexpected visitor.

  A. had B. would C. was going to D. did

23. Sarah has read lots of stories by American writers. Now she would like to read stories

  by writers from countries.

  A. some; any B. other; some C. some; other D. other; other

24. The fire spread through the hotel very quickly but everyone get out.

  A. had to B. would C. could D. was able to

25. It was about 600 years ago the first clock with a face and an hour hand was made.

  A. that B. until c. before D. when

Ⅱ.完形填空(共25小题,每小题1分;满分25分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从26~50各题所

给的四个选项中,选出一个最佳答案。

  Todd was working at his gas station(加油站)at night when he heard over the radio that a 26 in Long Island had been 27 by an armed man who had killed the night guard and got away with $ 150,000.‘One hundred and fifty thousand,’Todd whistled. Here's a fellow who just 28 into a bank and helps himself 29 so much money. Todd thought of the 30 with which he managed to get the amount of money he 31 to start his gas station, So many papers to 32 , so much money to pay back. The news 33 twenty minutes later. The gunman had 34 a car for a ride, and then 35 out the driver. He was possibly 36 the Southern State Parkway in a white Ford. License plate(车牌)number LJR1939. The 37 of the announcer continued:‘ 38 out for white cars. Don't pick up 39 ,and all you folks in gas stations better not do 40 to a white Ford car.’ Todd stood up and 41to see out into the cold ningt. It was dark but Todd 42 the Southern State Parkway was out there. Just 43 , Todd saw the headlights coming at him and a car pulled in for 44 . There it was, a white Ford. He saw the 45 , LJR1939. ‘What should I do?’Todd had to make a quick 46 .‘Yes, sir?’Todd 47 while making up his mind for sure. ‘ 48 her up,’the man said sounding like any other 49 . When the tank (油箱)whs full, Todd quickly turned round and pointed a gun at the man. ‘Hands up 50 get out!’

26. A. store B. bank C. station D. house

27. A. searched for B. held up C. taken over D. broken into

28. A. walks B. looks C. marches D. drives

29. A. for B. by C. to D. of

30. A. satisfaction B. difficulty C. disappointment D. spirit

31. A. saved B. made C. offered D. needed

32. A. collect B. prove C. sign D. write

33. A. continued B. lasted C. spread D. arrived

34. A. bought B. borrowed C. stolen D. stopped

35. A. sent B. found C. left D. pushed

36. A. calling from B. fleeing from C. heading for D. looking for

37. A. news B. warning C. advice D. voice

38. A. Look B. Run C. Call D. Set

39. A. guests B. strangers C. prisoners D. passengers

40. A. harm B. favor C. service D. business

41. A. tried B. decided C. hoped D. happened

42. A. considered B. knew C. recognised D. learnt

43. A. then B. there C. right D. now

44. A. directions B. repairs C. gas D. parking

45. A. mark B. number C. sign D. name

46. A. decision B. call C. movement D. remark

47. A. wondered B. stopped C. waited D. asked

48. A. Cover B. Fill C. Check D. Tie

49. A. visitor B. robber C. driver D. ridre

50. A. or B. and C. but D. to

Ⅲ.阅读理解(共25小题。A节每小题2分,B节每小题1分;满分45分) A)阅读下列短文,从每题所给的四

个选项中,选出最佳答案。

  A JINTAN, JIANGSU: The 20 students — 18 boys and 2 girls —had a thousand reasons to be proud of themselves. They had just climbed their way to the top rung(阶梯)out of 4 million students taking part in the Fifth National Hua Luogeng Gold Cup Mathematics Contest (竞赛)on Tuesday evening. The 20 gold medal winners are all primary and middle school students under the age of 14. ‘Many of the problems are of college level and these pupils can figure them out. It is just unbelievable!’said a teacher from Guangdong province. Named after China's most famous mathematician, Hua Luogeng, the contest started in 1986, one year after his death. In less than 10 years, it has been recognised by the State Education Commission(国家教委) as the country's biggest and best contest of its kind.
51. This news story is mainly about .

  A. when the contest started B. how the contest got its name
  C. the 20 pupils who have won gold medals in the contest
  D. the 5th National Hua Luogeng Gold Cup Mathematics Contest
52. This news story most probably appeared in a newspaper in .
  A. 1986 B. 1987 C. 1995 D. 1997
53. It can be inferred from the text that the teacher from Guangdong province .
  A. felt proud of the gold medal winners B. wondered if the students were honest
  C. thought that the problems were too difficult for the students
  D. believed that the twenty winners could go to study at university
54. The underlined phrase ‘figure out’ in the text means .
  A. work out B. add up C. guess D. study
B
  In the 1930s, a lot of people in the USA were out of work. Among these people was a man named Alfred Butts. He always had an interest in word games and so, to fill his time, he planned a game which he called‘Lexico’. However, he was not completely satisfied with the game, so he made a number of changes to it and, in time, changed its name from ‘Lexico’to ‘Alph’ and then to ‘Criss Cross’.He wanted to make some money from his new game but he didn't have any real commercial(商业性的) success. In 1939, Butts happened to meet a man called Jim Brunot who showed an interest in the new game. The two men worked together on developing the game and in 1948 it was offered for sale in the United States under its new name—'Scrabble'. At first, it didn't sell very well. In the first year it sold just 2,250 sets and by 1951 it had only reached 8,500 sets a year. Then, in 1952 the manager of Macy's department store in New York,Jack Strauss, happened to play ‘Scrabble’while he was on holiday,He thought it was a wonderful game and,when he went back to work after his holiday, he insisted that Macy's should stock(储备)the game and make an effort(努力)to call the public's attention to it. As a result,'scrabble'became a big success in the United States and it soon spread to Australia and then to other English-speaking countries.

55. The text is mainly about .

  A.‘Lexico’ B.three men C.a word game D.Alfred Butts

56. Alfred Butts invented the game ‘Lexico’ .

  A. to make himself famous B. to make spelling simpler
  C. when he was out of work and looking for a job
  D. when he was playing word games to pass the time

57. Who made ‘Scrabble’ popular?

  A.Alfred Butts. B.Jack Strauss. C.Alfred Butts and Jim Brunot. D.Jack Strauss and Jim Brunot.

58. When did Alfred Butts first put his game on the market?

  A. In 1939. B. In 1948. C. Before 1939. D. Between 1939 and 1948.

C

  Allan goes everywhere with Birgitta Anderson,a 54-year-old secretary. He moves around her office at work and goes shopping with her.‘Most people don't seem to mind Allan,’says Birgitta, who thinks he is wonderful. 'He's my fourth child,'she says. She may think of him and treat him that way, buying his food, paying his health bills and his taxes, but in fact Allan is a dog. Birgitta and Allan live in Sweden, a country where everyone is expected to lead an orderly life according to rules laid down by the government, which also provides (提供)a high level of care for its people. This level of care costs money. People in Sweden pay taxes on everything, so aren't surprised to find that owning a dog means yet more taxes. Some people are paying as much as 500 Swedish kronor in taxes a year for the right to keep their dog, money that is spent by the government on dog hospitals and sometimes medical treatment for a dog that falls ill. However, most such treatment is expensive, so owners often decide to pay health and even life insurance (保险)for their dog. In Sweden dog owners must pay for any damage (损坏)their dog does. A Swedish Kennel Club official explains what this means: if your dog runs out on the road and gets hit by a passing car you, as the owner, have to pay for any damage done to the car, even if your dog has been killed in the accident.

59. Birgitta pays taxes for Allan because .

  A. he is her dog B. he is her child C. he follows her everywhere D. he often falls ill

60. The money paid as dog taxes is used to .

  A. keep a high level of care for the people B. pay for damage done by dogs
  C. provide medical care for dogs D. buy insurance for dog owners

61. If a dog causes a car accident and gets killed, who should pay for the damage done to the car?

  A. The owner of the car. B. The owner of the dog.
  C. The insurance compay(公司). D. The government.

62. From the text it can be inferred that in Sweden .

  A. dogs are welcome in public places B. keeping dogs means asking for trouble
  C. many car accidents are caused by dogs D. people care much about dogs

D

  Suppose you work in a big firm and find English very important for your job because you often deal with foreign businessmen. Now you are looking for a place where you can improve your English, especially your spoken English. Here are some advertisements about English language training from newspapers. You may find the information you need. Global English Centre* General English in all four skills: listening, speaking, reading, and writing.* 3 -month (700 yuan), 6-month (1,200 yuan) and one-year (2,000 yuan) courses.* Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. -Fri.* Experienced college English teachers.* Close to city centre and bus stops. Tel:67605272 Add:105 Zhongshan Road, 100082 Modern Language School* Special courses in English for business, travel, banking, hotel man agement and office skills.* Small classes (12 - 16 students) on Sat. & Sun. from 2:00 - 5:00 pm.* Native English teachers from Canada and USA.* Language lab and computers supplied.* 3-month course: 1,050 yuan; 6-month course: 1,850 yuan. Write or phone: Modern Language School, 675 Park Road, 100056Tel: 67353019 The 21st Century English Training Centre* We specialise in effective (卓有成效的)teaching at all levels.* We offer morning or afternoon classes, both of which last three months and a half at a cost of 800 yuan.* We also have a six-week TOEFL preparation class during winter and summer holidays.* Entrance exams: June 1 and Dec. 1.* Only 15-minute walk from city centre.Call 67801642 for more information The International House of English* Three/Six-month English courses for students of all levels at every low cost: 60 yuan for 12 hours per week; convenient(方便的)class hours: 9:00—12:00 am and 2:00—5:00 pm.* A four-month evening programme for developing speaking skills (same cost as day classes).* Well-trained Chinese and foreign teachers experienced in teaching English as a second/foreign language.* Free sightseeing and social activities (活动).* Very close to the Central Park.For further information call 67432308

63. You work from 9:00 am to 4:30 pm every day. Which schools will you choose?

  A.Global English Centre and Modern Language School.
  B.Global English Centre and the International House.
  C.Modern Language School and the 21st Century.
  D.The 21st Century and the International House.

64. The 21st Century is different from the other three schools in that .

  A.its teaching quality is better B.it is nearest to the city centre
  C.its courses are more advanced D.it requires an entrance examination

65. You will probably prefer to go to the International House because it .

  A. offers free sightseeing and social activities B. has a special course in spoken English
  C. costs less than the other schools D. has native English teachers

66. If you take the evening programme at the International House, you will pay about .

  A. 60 yuan B.240 yuan C.720 yuan D.1,000 yuan

E

  America is growing older. Fifty years ago, only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older. Today, 10 out of every 100 Americans are over 65. The aging of the population will affect (影响) American society in many ways — education, medicine, and business.Quietly, the graying of America has made us a very different society— one in which people have a quite different idea of what kind of behavior (行为)is suitable (合适) at various ages. A person's age no longer tells you anything about his/her social position, marriage or health.There's no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets married or starts a family. The social clock that kept us on time and told us when to go to school,get a job,or stop working isn't as strong as it used to be.It doesn't surprise us to hear of a 29-year-old university president or a 35-year-old grandmother, or a 70-year-old man who has become a father for the first time. Public ideas are changing. Many people say, 'I am much younger than my mother - or my father - was at my age.' No one says ‘Act your age’ anymore. We've stopped looking with surprise at older people who act in youthful ways.

67. It can be learnt from the text that the aging of the population in America .

  A. has made people feel younger B. has changed people's social position
  C. has changed people's understanding of age
  D. has slowed down the country's social development

68. The underlined word ‘one’ refers to .

  A. a society B. America C. a place D. population

69. ‘Act your age’ means people should .

  A. be active when they are old B. do the right thing at the right age
  C. show respect for their parents young or old
  D. take more physical exercise suitable to their age

70. If a 25-year-old man becomes general manager of a big firm, the writer of the text would most probably consider it .
  A. normal B.wonderful C.unbelievable D.unreasonable

B)根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Policeman: Now, Jimmy, did you get a good view(看清)of the accident?
Jimmy: Oh, yes. I was standing outside the bank building and I saw it all quite clearly.
Policeman: Do you know what time it was?
Jimmy: Yes. 71 It was 2:45 exactly.
Policeman: good. 72
Jimmy: Well, quite slowly - about 10 miles an hour. It was coming up York Road. 73 But they
    were still red when he went over them.
Policemen: I see. 74 Was it also driving slowly?
Jimmy: It was coming along Union Street about 30 miles per hour. It was a blue Toyota. 75.
Policeman: Did you see what colour his traffic (交通)light was?
Jimmy: Yes, it changed to yellow just before he crossed it.

A. What about the car? B. I checked my watch. C. Didn't you see the car?
D. Now, how fast was the truck moving? E. Was the car going beyond the speed limit?
F. I suppose the truck driver knew the lights were going to change.
G. The driver stopped his car when he saw the truck crossing the street.

第二卷(三大题,共55分)

注意事项:
  1.第二卷共4页,用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上。

  2.答卷前将密封线内的项目填写清楚。

Ⅳ. 单词拼写(共10小题,每小题1分;满分10分) 根据下列句子及所给汉语注释,在句子右边的横线上,

写出空缺处各单词的正确形式。(每空只写一词)

76. I am pleased that he gladly (接受) our invitation. 76.
77. A soldier's duty is to (服从) orders. 77.
78. Some people work better under (压力). 78.
79. I changed into my sports shoes so that I could walk more (舒服). 79.
80. The patient kept (咳嗽) all night. 80.
81. We've got to be (实际) and buy only what we need. 81.
82. The artist held an (展览) of his works last month. 82.
83. We gave our classroom a (彻底)cleaning before the National Day. 83.
84. Parents should help their children to form good (习惯). 84.
85. All the boys were standing up (笔直). 85.

Ⅴ. 短文改错(共10小题,每小题1.5分;满分15分 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。

   Dear Bob, Hello. I learn about you from my English teacher, 86.
Miss Fang. I'd like to your penfriend, and get to 87.
know more about your country. First, let me tell you something more about myself 88.
My name is Li Hua. I live in Beijing, where is the 89.
capital of China. I go to Hongqi Middle School. 90.
We study quite a few subject, such as maths, Chinese, 91.
English and physics. I use to play ping-pong a lot 92.
in my spare time, but now I am interesting in 93.
football. Do you play any ball games? What your favourite 94.
sport? I look forward to hear from you soon. 95.

                      Yours, Li Hua

Ⅵ. 书面表达(满分30分)

  下列图画描述的是你的一段亲身经历,请据此为一家中学生英文报的故事专栏写一篇短文。
注意:1. 短文必须包括图画所表现的主要内容,可以适当增减细节,使其连贯、完整;
   2. 叙述必须用第一人称;
   3. 词数100左右。 生词:违章者--offender n. 十字路口--crossroads n.



         1997年普通高等学校招生全国统一英语考试答案

试题答案及评分标准 (NMET 97)

Ⅰ,Ⅱ,Ⅲ (Key to 1—75)

 1.B 2.D 3.A 4.D 5.A 6.B 7.D 8.C 9.A 10.B 11.C 12.B 13.D 14.A 15.C
 16.A 17.C 18.A 19.D 20.B 21.D 22.C 23.C 24.D 25.A 26.B 27.D 28.A
 29.C 30.B 31.D 32.C 33.A 34.D 35.D 36.C 37.D 38.A 39.B 40.C 41.A
 42.B 43.A 44.C 45.B 46.A 47.D 48.B 49.C 50.B 51.D 52.C 53.A 54.A
 55.C 56.D 57.B 58.C 59.A 60.C 61.B 62.D 63.B 64.D 65.B 66.D 67.C
 68.A 69.B 70.A 71.B 72.D 73.F 74.A 75.G

Ⅳ. 76. accepted (accepts, got, received 等词不可接受)
  77. obey (accept, follow, take 等词不可接受)
  78. pressure 79. comfortably 80. coughing 81. practical / realistic
  82. exhibition 83. thorough / spring 84. habits (habit 不可接受)
  85. straight Ⅴ. Dear Bob, Hello. I learn about you from my English teacher,
  86. hearned Miss Fang. I'd like to ∧ your penfriend, and get to
  87. be/become know more about your country. First, let me tell you something more about myself.
  88.more My name is Li Hua. I live in Beijing, where is the
  89. which capital of China. I go to Hongqi Middle School. We
  90.√ study quite a few subject, such as maths, Chinese,
  91. subjects English and physics. I use to play ping-pong a lot
  92. used in my spare time, but now I am interesting in
  93. interested football. Do you play any ball games? What ∧ your favourite
  94. is (What's) sport? I look forward to hear from you soon.
  95. hearing Yours, Li Hua

Ⅵ. 一、评分原则:
    1.本题总分为30分,其中内容和语言占29分,词数占1分。按7个档次给分。
    2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。词数在90~110之间的,加1分。
  二、内容要点:
    1.我哥哥骑车带我去电影院
    2.在十字路口被两人拦住
    3.他们因骑车带人被罚
    4.警察罚他们抓住下一个违章者
    5.我们于是照样被罚,接他们的班
  三、各档次的给分范围和要求:
    第七档:(25—29分)能写明全部或绝大部分要点;语言基本无误;行文连贯,表达清楚。
    第六档:(20—24分)能写明全部或绝大部分要点;语言有少量错误;行文基本连贯,表达基本清楚。
    第五档:(16—19分)能写明大部分要点;语言有一些错误;行文不够连贯。
    第四档:(12—15分)能写明基本要点;语言虽有较多错误,尚能达意。
    第三档:(8—11分)能写出部分要点;语言错误多,影响意思表达。
    第二档:(4—7分)只能写出一、两个要点;语言错误很多,只有个别句子可懂。
    第一档:(0—3分)只能写出与所要求内容有关的一些单词。
  四、说明:1.内容要点可用不同方式表达。
       2.对紧扣主题的适当发挥不予扣分。
       3.凡不以第一人称"I"的口吻表述者,从原得分中扣除7分。
  五、
    One possible version: The other day my brother and I went to the cinema by bicycle. My brother was riding with me sitting on the seat behind. As we came to the crossroads a young man and a girl came up and stopped us. ‘We've found you at long last,’ they said. But we didn't know them. Pointing to a policeman not far away, the young man explained, ‘He stopped us about half an hour ago and made us catch the next offender. So come on, stand here. Hope you don't have to wait as long as we did . good luck.’


1997年全国高考英语试题及答案文章来源头牌英语[中学题库]
版权声明:头牌英语站内内容由会员投稿或收集整理自网络,如非特别声明版权归原作者与本站共同所有,转载请注明出处。1997年全国高考英语试题及答案发布在[中学题库]分类。 头牌英语网始于2007年,主体内容由无数网友共同努力建成。如果您有优秀的英语文章或英语资料欢迎向本站投稿.
2006年高考英语模拟试
应试写作学与练:比较篇
范文:我的同学My Class
1999年全国高考英语试
高考英语阅读训练(098)
  • 范文:什么是成功的秘诀What Is
  • 中考英语:如何强化各部分的解题
  • 范文:介绍学生学习情况
  • 书面表达解题指导
  • 高考英语阅读训练(024)
  • 高一年英语阅读理解练习(一)
  • 1998年全国高考英语试题及答案
  • 高考英语阅读训练(070)
  • 名师课堂:中考英语听力题解题三
  • 高考英语阅读训练(044)
  • 高考英语阅读训练(019)
  • 为什么很难写出好的英语作文?
  • 范文:少壮不努力,老大徒伤悲A yo
  • 英语书面表达解题技巧
  • 简要地报道中国开发西部--说明
  • 关于国庆节的英语作文
  • 通知-Notice
  • 高考英语阅读训练(033)
  • 写作训练:如何写英语书信
  • 英语写作开头和结尾的万能公式
  • 高考英语阅读训练(032)
  • 高一年英语阅读理解练习(三)
  • 中考英语备考?多读,多写,多练
  • 训练范文:风Wind
  • 高考英语阅读训练(001)
  • 英语:考听力前先“热身”
  • 高考英语阅读训练(009)
  • 走出“主谓一致”三大误区(1)
  • 高考英语阅读训练(049)
  • 范文:我家的小狗My Little Dog
  • 范文:参观博物馆Going to the M
  • 创新英语作文指导与分析
  • 初三规划:名师为你拟定省时高效
  • 关于五一的-The Holiday of La
  • 范文:通电话A Phone Call
  • 高考英语阅读训练(071)
  • 高一年英语阅读理解练习(七)
  • 高考英语阅读训练(017)
  • 写出优美句子的基本原则和标准
  • 高考英语阅读训练(076)
  • 高考英语阅读训练(014)
  • 高考英语阅读训练(056)
  • 遭遇非典型肺炎-Meeting with
  • 高考英语阅读训练(021)
  • 高一年英语阅读理解练习(五)
  • 2006年高考英语模拟试题及详解
  • A piano player(我的理想)
  • 关于旅游的
  • 中考英语:如何走出“主谓一致”
  • 高考英语阅读训练(025)
  • 关于时间的
  • 中考英语:如何走出“主谓一致”
  • 高考英语阅读训练(031)
  • 如何写中考英语作文(通知)
  • 英语说明文写作要点
  • 高考英语阅读训练(067)
  • 高考英语阅读训练(038)
  • 高考英语阅读训练(045)
  • 高考英语阅读训练(059)
  • 高考英语阅读训练(065)