头牌英语网
投稿 图站地图 栏目RSS 情感美文
自考题库中学题库口译笔译MSE考试金融英语职称英语托福英语GMAT考试PETS考试LSAT考试GRE考试雅思考试托福考试大学考试
首页 > 英语考试 > 中学题库 >1994年全国高考英语试题及答案

中学题库广告

1994年全国高考英语试题及答案

[中学题库]      来源:

第一卷(三大题,共110分)
I、单项填空(共40小题,计分40分)
A)从A、B、C、D中找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项。
例:have
  A.gave     B.save     C.hat     D.made
答案是C。
1.special
  A.shallow    B.officer    C.choke    D.trousers
2.mathematics
  A.ecycle    B.respect    C.message   D.package
3.shoulder
  A.ouder     B.proounce   C.onely    D.Europe
4.increase
  A.desert     B.disign     C.wise     D.promise
5.parent
  A.spear     B.wear      C.carry      D.patient
B)以下所给单词均不完整,从A、B、C、D中找出适当的字母或字母组合使其正确与完整。
例:alr______dy
  A.ea      B.ee      C.ie      D.eu
答案是A。
6.congr____t____lation
  A.a; u     B.e; u     C.o; o      D.a; o
7.handker____ief
  A.sch      B.sh      C.tch     D.ch
8.act____l
  A.ru      B.ur      C.au      D.ua
9.li____id
  A.qu      B.q       C.kw      D.k
10.c____t____n
  A.ur; ai    B.er; ia    C.ur; ia    D.ar; ai
C)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。
例:He comes late sometimes,______ ?
  A.is he               B.isn't he
  C.comes he              D.doesn't he
答案是D。
11.—Is your camera like Bill's and Ann's?
  —No, but it's almost the same as ______ .
  A.her                B.yours
  C.them                D.their
12.—Do you remember ______ he came?
  —Yes, I do, he came by car.
  A.how                B.when
  C.that               D.if
13.—Do you think it's going to rain over the weekend?
  — ______  .
  A.I don't believe          B.I don't believe it
  C.I believe not so          D.I believe not
14.—Would you like to come to dinner tonight?
  —______ I'd like to, I'm too busy.
  A.and                B.so
   C.as                 D.but
15.—Can I join your club, Dad?
  —You can when you ______ a bit older.
  A.get                B.will get
  C.are getting            D.will have got
16.I told Sally how to get here, but perhaps I ______ for her.
  A.had to write it out        B.must have written it out
  C.should have written it out    D.ought to write it out
17.—Hi, haven't seen you for ages! You look fine!
  — ______ . You look well, too.
  A.GREat               B.Thanks
  C.Oh, no              D.Not at all
18.She set out soon after dark ______ home an hour later.
  A.arriving              B.to arrive
  C.having arrived           D.and arrived
19.—I'm sorry to keep you waiting.
  —Oh, not at all. I ______ here only a few minutes.
  A.have been              B.had been
  C.was                D.will be
20.She is ______ newcomer to ______ chemistry but she has already made some important
  discoveries.
  A.the; the              B.the ; 不填
  C.a; 不填              D.a; the
21.—I must apologize for ______ ahead of time.
  —That's all right.
  A.letting you not know       B.not letting you know
  C.letting you know not       D.letting not you know
22.Rather than ______ on a crowded bus, he always prefers a bicycle.
  A.ride; ride            B.riding; ride
  C.ride; to ride           D.to ride; riding
23.—Shall I tell John about it?
  —No, you ______ . I've told him already.
  A.needn't              B.wouldn't
    C.mustn't              D.shouldn't
24.—How long has this bookshop been in business?
  — ______ 1982.
  A.After               B.In
  C.From               D.Since
25.The missing boys were last seen ______ near the river.
  A.playing              B.to be playing
  C.play               D.to play
26.Don't all speak at once!______ , please.
  A.Each at one time         B.One by one time
  C.One for each time         D.One at a time
27.—Do you like the material?
  —Yes, it ______ very soft.
  A.is feeling            B.felt
  C.feels               D.is felt
28.John plays football ______ , if not better than, David.
  A.as well              B.as well as
  C.so well              D.so well as
29.I don't really work here; I ______ until the new secretary arrives.
  A.just help out           B.have just helped out
  C.am just helping out        D.will just help out
30.It there were no examinations ,we should have ______ at school.
  A.the happiest time         B.a more happier time
  C.much happiest time        D.a much happier time
31.I didn't see your sister at the meeting. If she ______ , she would have met my
  brother.
  A.has come             B.did come
  C.came               D.had come
32.The visiting Minister expressed his satisfaction with the talks, ______ that he had
  enjoyed his stay here.
  A.having added           B.to add
  C.adding              D.added
33.Here's my card. Let's keep in ______.
  A.touch               B.relation
  C.connection            D.friendship
34.The first textbooks ______ for teaching English as a foreign language came out in the
  16th century.
  A.having written          B.to be written
  C.being written           D.written
35.—Don't forget to come to my birthday party tomorrow.
  — ______ .
  A.I don't              B.I won't
  C.I can't              D.I haven't
36.I don't know the restaurant, but it's  ______to be quite a good one.
  A.said               B.told
  C.spoken              D.talked
37.Mother was worried because little Alice was ill ,especially ______ Father was away in
  France.
  A.as                B.that
  C.during              D.if
38.I need one more stamp before my collection ______.
  A.has completed           B.completes
  C.has been completed        D.is completed
39.The weather turned out to be very good, ______ was more than we could expect.
  A.what               B.which
  C.that               D.it
40.We all write ______, even when there's not much to say.
  A.now and then           B.by and by
  C.step by step           D.more or less
Ⅱ、完形填空(共20小题,计分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从41 ̄60各题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。
  It was an early morning in summer. In the streets, sleepy-eyed people were moving quickly, heading towards their 41. This was the beginning of another 42 day in New York City. 43 this day was to be different.
Waiting 44 the crowded streets, on top of a 45 110 stories high, was Philippe Petit. This daring Frenchman was about to 46 a tightrope (绷索) between the two towers of the World Trade Center.
  Philippe took his first 47 with GREat care. The wire held.Now he was 48 he could do it . 49 only a balancing pole, Philippe walked his way across, a 50 of 131 feet.
Soon the rush-hour 51 began to notice. What a 52 ! There, 1350 feet above the street ,a 53 figure was walking on air .
Philippe made seven 54 , back and forth(来回). He wasn't satisfied with just 55. At times, he would turn, sit down, and 56 go on his knees. Once, he had the astonishing 57 to lie down on the thin thread. And thousands of 58 watchers stared with their hearts beating fast.
  After the forty-five -minute 59,Philippe was taken to the police station.He was asked 60 he did it. Philippe shrugged(耸肩) and said,"When I see two tall buildings,I walk".
  41.A. jobs     B.homes     C.buses     D.offices
  42.A.working    B.hot      C.same      D.ordinary
  43.A.And      B.So       C.But      D.Thus
  44.A.for      B.in       C.by       D.above
  45.A.roof      B.position    C.wall      D.building
  46.A.throw     B.walk      C.climb     D.fix
  47.A.act      B.landing    C.step      D.trip
  48.A.sure      B.uncertain   C.glad      D.nervous
  49.A.Through    B.Against    C.With      D.On
  50.A.distance    B.height     C.space     D.rope
  51.A.streets    B.crowds     C.passengers   D.city
  52.A.height     B.pleasure    C.wonder     D.danger
  53.A.GREat     B.strange    C.public     D.tiny
  54.A.experiments  B.circles    C.trips     D.movements
  55.A.walking    B.staying    C.acting     D.showing
  56.A.almost     B.even      C.often     D.rather
  57.A.spirit     B.result     C.strength    D.courage
  58.A.patient    B.terrified   C.pleased    D.enjoyable
  59.A.show      B.trick     C.try      D.program
  60.A.how      B.why      C.whether    D.when
Ⅲ、阅读理解(共20小题,计分40分)
阅读下列短文,并做每篇后面的题目。从四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
                    A
  Tokyo: Three snakes, whose poison could kill a person in ten minutes, are guarding a blue star sapphire (蓝宝石) worth nearly six hundred thousand dollars at a Japanese exhibition of jewels sent from an Indian museum.
  "Normally it would be forbidden to let these poisonous snakes guard exhibition objects, but it's diferent this time because the jewels are being eshibited at a hotel," a police official said.
  Exhibition officials said that a person bitten(咬)by one of these snakes would need at least 80 ml of an anti-poison medicine to be saved.Medicine was being kept ready at a nearby hospital.
  Star sapphires and other valuable jewels worth a total of one million dollars are on show behind glass. Hundreds of visitors came to see the special blue star sapphire and were surprised when they saw the sixty-centimetre long brown guards.
  61.Using snakes at exhibitions of valuable objects is .
    A.quite normal          B.never allowed
    C.often necessary         D.usually forbidden
  62.The jewels were being shown in .
    A.an Indian hotel         B.an Indian museum
    C.a Japanese hotel        D.a Japanese museum
  63.Why were the snakes and jewels at the same exhibition?
    A.They were both special things from India.
    B.The snakes were there to keep the jewels safe.
    C.The organizers wanted to do something unusual.
    D.People liked to visit an exhibition guarded by snakes.
  64.Many visitors came to the exhibition because .
    A.the snakes were on show
    B.so many jewels were being exhibited
    C.exhibition officials said it was special
    D.they were interested in seeing a famous jewel
                   B
  Do you always understand the directions on a bottle of medicine?Do you know what is meant by "Take only as directed"? Read the following directions and see if you understand them.
  "To reduce pain, take two tablets(药片)with water, followeed by one tablet every eight hours, as required. For night-time and early morning relief(缓解疼痛)take two tablets at bedtime. Do not take more than six tablets in twenty-four hours.
For children six to twelve years old, give half the amount(量). For children under six years old ,ask for your doctor's advice.
  Reduce the amount if you suffer from restlessness or sleeplessness after taking the medicine".
  65.How many tablets at most can a person over 12 have in 24 hours?
    A.Three     B.Four     C.Six     D.Eight
  66.How many tablets should a nine-year-old child normally take in 24 hours?
    A.Half a tablet.         B.One tablet.
    C.Two tablets.          D.Four tablets.
  67.What is the advice for one who cannot sleep well after taking the medicine?
    A.Stop taking the medicine at bedtime.
    B.Continue to take the normal amount.
    C.Take more than the normal amount.
    D.Take less than the normal amount.
  68.It can be inferred from the directions that this medicine.
    A.helps you to fall asleep quickly
    B.may be dangerous to small children
    C.cannot be taken if one feels sleepy
    D.should not be taken by children under six
  69.This text is most probably taken from a .
    A.textbook            B.newsreel
    C.doctor's notebook       D.bottle of medicine
                   C
  I had just gone to bed after a very hard day when the phone rang.It was an  eccentric(怪僻的)farmer. I had never met him before although I had often heard people  talk about him. He sounded quite nervous and he had been talking for a minute or so before I understood anything. Even then all I could make out was that someone called Milly had had a very bad accident.I hadn't the slightest idea who she was but I obviously had to go .
  It had been snowing heavily that day and I didn't know the way. I had been driving for at least an hour when I finally found his place. He was standing there,waiting for me. It seemed Milly had died."She meant more to me than anyone…even my own wife!" he said. I could see that he had been crying. I thought something terrible had taken place, a possible scandal(丑闻). I was even more shocked when he told me he had put her in the barn(厩)."I wouldn't leave her out in the cold!" he said.
  Milly had clearly been a secret lover of his. I was about to tell him he could not expect me to cover anything up when he opened the barn door .He lifted his candle and I saw a dark figure on the ground." She was such a good cow!I wouldn't let anyone but a doctor touch her!" he said, and burst into tears again.
  70.The underlined phrase make out in the first paragraph means .
    A.expect             B.understand
    C.see clearly          D.hear clearly
  71.Before he arrived at the farmer's house, the writer expected to see Milly lying .
    A.on the ground of a barn    B.on the floor of a room.
    C.in bed in a room        D.in bed in a barn
  72.What do we know about Milly from he story?
    A.She had met with an accident.
    B.She had caused a scandal
    C.She was seriously ill.
    D.She was hidden somewhere.
  73.The farmer wished that the writer might .
    A.look into the matter
    B.bring Milly back to life
    C.free him from a scandal
    D.keep the whole thing a secret
  74.The person who told the story is probably a .
    A.farmer             B.policeman
    C.country doctor         D.newspaper reporter
                   D
  There are different ways in which people try to deal with the problem of energy. One way is the GREater production of common energy sources(能源), such as coal, oil and gas. The trouble with these sources, however, is that they are not renewable.
  Another way is energy conservation(节能), which means using energy more efficiently(有效地). In some very cold countries people build special houses to save energy. They place materials between the inside and the outside of the walls of the house to keep the cold out and the warmth in. The house is heated by the lights, the body heat of the people and the other equipment in it.
  Finally, renewable energy sources are used even though they are often expensive to develop. One form of these is geothermal energy. In certain parts of the world the temperature of the earth increases thirty deGREes centigrade with each kilometre down. At six kilometres, therefore, it rises to nearly two hundred deGREes. To get the heat, water is pumped(压;抽)down into the rocks and back up to the surface. Heat from the earth is already used in certain countries.
  75.How many ways of dealing with the energy problem are discussed in the text?
    A.Two              B.Three
    C.Four              D.Five.
  76.From the text we learn that coal .
    A.is quite easy to produce
    B.is not used most efficiently
    C.is the most common source of energy
    D.could be renewed only by new technology
  77.The writer tells about the "special houses" because they
    A.show the excellent skills of the builders
    B.serve as an example of energy conservation
    C.are heated by different sources of energy
    D.are warmer than other types of houses
  78.The underlined words geothermal energy in the third paragraph mean .
    A.renewable source        B.underground source
    C.heat inside the earth     D.temperature of the earth
  79.Which of the following drawings shows the right way to get geothermal energy? 

(2901 bytes)

  80.At a place where the surface temperature is 15℃, how deep do you have to dig so
    as to get a temperature of 75℃?
    A.One km.            B.Two km.
    C.Three km.           D.Four km.

第二卷(共40分)
Ⅳ、短文改错(共15小题,计分15分)
此题要求你对一段文章改错。先对每一行作出判断是对还是错。如果是对的,则在该行右边的横线上画一个勾(√);如果有错误(每行不会多于一个错误),则按情况改错如下:
  如此行多一个词,则把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线把该词划掉。
  如此行缺一个词,则在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该行右边横线上写出该加的词。
  如此行错一个词,则在错的词下划一横线,并在该行右边横线上写出改正后的词。
  注意:原行如无任何错误,则请勿改动。
例:
  When I have free time I go ∧ a long walk . Some       (a)for
  for people read the \ books or watch television while    (b)the
  the others have sports. Charles and Linda Mason do all    (c)
  of these things as well as climbed buildings.        (d)climbing; climb
  There is public library in every town in Britain.   (81)       
  There are branch library in many villages.      (82)       
  Anyone may borrow books , and it cost nothing to   (83)       
  borrow them. In some places you may borrow many    (84)    
  books as you want, in other places where you     (85)    
  are limited to a certain number, of that some     (86)    
  may be novels. Books may be keep for four weeks.   (87)    
  Newly-published novels are always in GREat demand,  (88)    
  and some books, for example, books for history,    (89)    
  science, cooking and gardening are also populer.   (90)    
  If the book you will want is out, you may ask for it (91)    
  to be called back for you, and whether you pay     (92)    
  the cost of send a postcard, the librarian will    (93)    
  write to you, and let you to know when the book you  (94)    
  want has returned and is ready for you to pick up.  (95)    
Ⅴ、书面表达(计分25分)
提示:你校学生会将为来访的美国朋友举办一个晚会,要在学校广播中宣布此事,并欢迎大家参加。为使美国朋友听懂,请你用英语写一篇广播通知。要点如下:
  宗旨:  欢迎来访的美国朋友
  组织者: 学生会
  时间:  8月15日(星期六)晚7:30
  地点:  主楼屋顶花园
  活动内容:音乐、跳舞、唱歌、游戏、交换小礼品(请包装好、签名并在包装外面写上几个祝        愿词)
注意:
  ①广播稿约100词。
  ②应包括以上要点,但不要逐字翻译,要组织成一篇通顺连贯的短文。
  ③开头语已为你写好。May I have your attention,please? I have an announcement to make.
  生词:交换礼品——to exchange gifts
     学生会——the Student Union


                  试题解答
Key to 1~80
1.A      2.C      3.C      4.D      5.B     6.A     7.D      8.D     9.A
10.A     11.B     12.A     13.D     14.D    15.A    16.C     17.B    18.D
19.A     20.C     21.B     22.C     23.A    24.D    25.A     26.D    27.C
28.B     29.C     30.D     31.D     32.C    33.A    34.D     35.B    36.A
37.A     38.D     39.B     40.A     41.A    42.D    43.C     44.D    45.D
46.B     47.C     48.A     49.C     50.A    51.B    52.C     53.D    54.C
55.A     56.B     57.D     58.B     59.A    60.B    61.D     62.C    63.B
64.D     65.C     66.C     67.D     68.B    69.A    70.B     71.C    72.A
73.B     74.C     75.B     76.B     77.B    78.C    79.A     80.B
Ⅳ.
There is ∧ public library in every town in Britain.  (81) a
There are branch library in many villages.      (82)libraries
Anyone may borrow books, and it cost nothing to    (83)costs
borrow them. In some places you may borrow ∧many   (84)as
books as you want,in other places where you      (85)where
are limited to a certain number, of that some     (86)which
may be novels. Books may be keep for four weeks.     (87)kept
Newly-published novels are always in GREat demand,   (88)
and some books, for example, books for history,    (89)on
science, cooking and gardening are also populcr    (90)popular
If the book you will want is out, you may ask for it (91)will
to be called back for you, and whether ou pay     (92)if
the cost of send a postcard, the librarian will    (93)sending
write to you, and let you to know when the book you  (94)to
want has ∧ returned and is ready for you to pick up. (95)been
Ⅴ.
一、评分原则:
  1.本题总分为25分,其中内容和语言占24分,词数占1分。按7个档次给分。
  2.评分时,先据据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定    或调整档次,最后给分。词数在8~120之内的,加1分。
二、内容要点:
  1.为欢迎来访的美国朋友举办晚会
  2.由学生会组织
  3.于8月15日,星期六,晚7:30举行
  4.在主楼屋顶花园
  5.将跳舞、唱歌、听音乐、做游戏
  6.交换小礼品,礼品需包装、签名并写有祝愿词
  7.欢迎大家都参加
三、各档次的给分范围和要求:
  第七档:(22~24分)能写明全部或绝大部分要点;语言基本无误;行文连贯,表达清楚。
  第六档:(18~21分)能写明全部或绝大部分要点;语言有少量错误;行文基本连贯,表达基        本清楚。
  第五档:(14~17分)能写明大部分要点;语言有一些错误;行文不够连贯。
  第四档:(11~13分)能写明基本要点;语言虽有较多错误,尚能达意。
  第三档:(7~10分)能写出部分要点;语言错误多,影响意思表达。
  第二档:(3~6分)只能写出一、两个要点;语言错误很多,只有个别句子可读。
  第一档:(0~2分)只能写出与所要求内容有关的一些单词。
四、说明:
  1)内容要点可用不同方式表达。
  2)对紧扣主题的适当发挥不予扣分。
五、One possible version:
  May I have your attention, please? I have an announcement to make. The Student Union is going to hold a party on Saturday evening, August 15, to welcome our friends from the United States. The party will be held in the roof garden of the Main Building . It will begin at 7:30 P.m. There will be music, dancing ,singing, games and exchange of gifts. Will everybody please bring along a small gift for this purpose. Remember to wrap it up ,sign your name and write a few words of good wishes.
  Don't forget: 7:30, Saturday evening, roof garden, Main Building.There's sure to be a lot of fun. Everybody is welcome.


1994年全国高考英语试题及答案文章来源头牌英语[中学题库]
版权声明:头牌英语站内内容由会员投稿或收集整理自网络,如非特别声明版权归原作者与本站共同所有,转载请注明出处。1994年全国高考英语试题及答案发布在[中学题库]分类。 头牌英语网始于2007年,主体内容由无数网友共同努力建成。如果您有优秀的英语文章或英语资料欢迎向本站投稿.
范文:参观博物馆Going
范文:找妈妈Looking fo
2006年高考英语模拟试
关于五一的-The Holid
2000年夏季高考英语试
  • 高考英语阅读训练(037)
  • 范文:寄信Mailing a Letter
  • 1999年夏季高考英语试题(上海卷
  • 高考英语阅读训练(004)
  • 高三英语期中考试书面表达考试
  • 高考英语阅读训练(009)
  • 英语作文的结尾方式示例
  • 高考英语阅读训练(014)
  • 高考英语阅读训练(056)
  • 英语作文做好三步中档分数不难
  • 高考英语阅读训练(044)
  • 如何写好英文日记
  • 高二英语期中考试书面表达考试
  • 中考英语:如何强化各部分的解题
  • 汽车事故--(看图)议论文
  • 高考英语阅读训练(081)
  • 应试写作学与练:比较篇
  • 高考英语重点词汇集中复习后14
  • 1997年全国高考英语试题及答案
  • 应试写作学与练:分析篇
  • Christmas Day
  • 2000年夏季高考英语试题(全国卷
  • 高考英语阅读训练(061)
  • 2006中考英语作文面面观-提示
  • 名师课堂:中考英语听力题解题三
  • 高考英语阅读训练(040)
  • 高考英语阅读训练(041)
  • 高考英语阅读训练(092)
  • 英语写作之描写篇写作技巧
  • 高考英语阅读训练(094)
  • 高考英语阅读训练(022)
  • 英语作文的“写”与“作”
  • 高考英语阅读训练(045)
  • 高考英语阅读训练(003)
  • 英语写作的“五项基本原则”
  • 九年级英语第二单元英语知识点
  • 名词解释:Words of Stocks and
  • 2006年高考英语模拟试题及详解
  • 高考英语阅读训练(042)
  • My Will-我的意志
  • 高考英语阅读训练(047)
  • 看图作文--高中英语议论文写作
  • 高考英语阅读训练(063)
  • 高考英语阅读训练(074)
  • 范文:成人教育的发展A Boom in
  • 范文:我的外籍老师Our Foreign
  • 高一英语期中考试句子翻译考试
  • 2006年高考英语模拟试题及详解
  • 高考英语阅读训练(039)
  • 高考英语阅读训练(073)
  • 高考英语阅读训练(059)
  • My birthday
  • 高考英语阅读训练(083)
  • 高一年英语阅读理解练习(二)
  • 高考英语阅读训练(084)
  • 范文:神奇的贝壳The Magic Shel
  • 高考英语阅读训练(007)
  • 高考英语阅读训练(013)
  • 为什么很难写出好的英语作文?
  • 2000年夏季高考英语试题(上海卷